Dovoli si biti ženska

Negovanje ženskosti, Osebna rast

Kaj pomeni biti ženska v današnjem času? A to pomeni, biti popolna mama, hčerka, teta, partnerka, zaposlena, kuharica, poslušalka, negovalka, motivatorka, tolažnica, vzgojiteljica, učiteljica…? A se ženske danes sploh zavedamo, koliko vlog igramo? In v vseh želimo biti popolne. Ker če v eni samo za odtenek popustimo, se takoj ubadamo z občutki krivde, nemoči, nesposobnosti in še česa.

Družba, v kateri živimo, od nas enostavno pričakuje, da smo multipraktik. In veste zakaj? Zato, ker smo same to želele. Same smo se želele dokazati kot popolne v čisto vsaki situaciji in vlogi, ki jo igramo v življenju. Same smo se primerjale z drugimi in imele občutek, da nam je spodletelo, če nismo uspele zvečer, ko smo po dolgem in uspešnem dnevu skuhale večerjo, okopale otroke in jih dale spat, še pomiti posode in pospraviti kuhinjo tako, da se je zjutraj, ko smo stopile vanjo, svetila kot nova. Ali pa če nismo uspele odgovoriti na vse klice, odpisati vseh mailov, odkljukati vse z nakupovalnega seznama, oprati perilo in po možnosti še avto ter narediti tudi vse tisto, kar bi lahko mirne duše opravil kdo drug.

Upam, da se strinjaš z mano, da je čas za spremembo te napačne miselnosti. Multipraktik je stroj. Ženske smo pa vse kaj drugega. Smo izjemno čuteča, ljubeča in nežna bitja, polna ljubezni, ki je v nas in ki jo želimo dati svojim bližnjim in svetu. Smo bitja, ki premoremo izjemno veliko empatije in posluha za sočloveka. Toliko vsega lepega nosimo v sebi, kar zaradi narave našega vsakdana sploh ne pride do izraza ali pa ne upamo ali nimamo priložnosti dati svetu. Toliko ljubezni biva v nas, da bi lahko z njo premikale gore. In to dobesedno. Ljubezen je najmočnejše čustvo na svetu in ljubezen lahko res spremeni svet. Ampak začeti moramo pri sebi. Najprej in najbolj moramo imeti rade sebe, se v celoti sprejeti, vzljubiti vsak košček svojega telesa, podariti same sebi neizmerno ljubezni in sebe postaviti na prvo mesto. Ko bomo me v središču svojega sveta, bomo lahko s svojo nežno, ljubečo energijo obdale ves svet in delale čudeže.

Zato si vzemi čas za negovanje sebe. Neguj se od zunaj in neguj se od znotraj. Vsak dan. Telo je tvoj tempelj, poskrbi, da bo dober, stabilen in močan, takšen, v katerem bo užitek živeti in ki te bo podpiral pri vseh tvojih podvigih in strasteh. Uživaj hrano, ki te podpira in te napolni z energijo. Poskrbi za redno rekreacijo.

Opažam, da se ženske za šport odločimo predvsem, ko želimo izgubiti nekaj kilogramov. Ampak šport ni zgolj pot do vitkejšega stasa, temveč je predvsem izraz ljubezni do sebe in spoštovanja svojega telesa. Ukvarjaj se s svojim telesom, podari mu to, kar rabi za svoje dobro delovanje. Dovoli si biti ženstvena tudi v stilu oblačenja, dovoli si biti svoja v ličilih, ki jih izbereš ali pa ne. Dovoli si biti ti in izraziti samo sebe na način, kot si sama želiš in kot se sama najbolje počutiš. Ko zjutraj stojiš pred ogledalom in pred omaro, razmisli o tem, kako se želiš danes počutiti in se uredi tako, da te bo tvoja podoba pri tem podpirala. In vsak dan si vzami vsaj nekaj časa za nego svoje ženske duše. Delaj tisto, kar te veseli, kar te polni, ob čemer tvoja duša zažari. Za nekoga je to meditacija, za nekoga drugega dolg sprehod po gozdu, branje knjig, gledanje zvezd, opazovanje sončnega zahoda ali dišeča kopel s kozarcem penine v roki. Samo ti sama veš, kaj je tisto, ob čemer ti zažariš, se napolniš in obnoviš. V vsakem dnevu je toliko trenutkov, ki nas na tak ali drugačen način praznijo. Poskrbi, da se boš redno polnila in vsak dan znova poskrbela zase. Skrb zase je najpomembnejši opravek, ki ga imaš v dnevu, zato ga brez kakršnega koli občutka krivde vnesi v svoj koledar čisto vsak dan. Dovoli si biti ženska. Dovoli si biti nežna, čutna, kdaj tudi čudna, dovoli si biti ti. In dovoli si kdaj zgolj biti. In ne delati nič.

Bodi ženska, bodi ženstvena v vseh pogledih. Prepusti moški svet moškim. Pusti jim njihovo moško energijo, dokazovanje, nenehno aktivnost, pusti jim tudi njihov brlog, kamor radi pobegnejo. Ne postavljaj se v njihovo energijo. Ženske nismo narejene za takšno delovanje. Me smo nežnost, milina, toplina, ljubezen, me smo radost, veselje. Me ne rabimo biti nenehno v pogonu in nismo isto efektivne vse dni v mesecu. Me funkcioniramo v sozvočju z naravo in našim notranjim ciklom. So dnevi, ko potrebujemo samo počitek, nežnost in toplino in so dnevi, ko bi lahko letele in imamo občutek, da je ves svet naš. Ja ženske smo ciklična bitja in zato smo posebne, zato smo ženske. Dovoli si to začutiti znotraj sebe in vsakič, ko te bo spet zaneslo v moški način delovanja, se primi za srce in vprašaj: A sem to res jaz? A prihaja to iz mojega srca ali pa iz zunanjega sveta? Družba, v kateri živimo, žal ženski način delovanja še vedno velikokrat dojema kot šibkost. Zato se ženske tako rade postavljamo v moško energijo in na ta način dokazujemo svojo vrednost. Ampak to ni prav. Me nismo narejene za tak način delovanja, zato se slej ko prej pojavijo težave tako v odnosih, kot v našem počutju, občutkih… Ženska energija je drugačna, ženske ne rabimo dokazovanja in primerjanja, ampak sodelovanje in dopolnjevanje.

Draga ženska, dovoli si, da v tvoje življenje vstopi mehkoba, dovoli si zaplavati v vsakdan, dovoli si sanjati z odprtimi očmi. Ne rabiš nastopati arogantno, se delati pomembno, se dokazovati, tekmovati in primerjati. Potopi se vase, živi v skladu s svojimi notranjimi občutki, ki jih mogoče do danes še nisi uspela pokazati svetu. Daj jih na plano. Ker ni lepšega kot biti ženska, ki je res ženstvena. Ženska, ki se zaveda svojega telesa in pomena, ženska, ki čuti in ženska, ki ljubi.

Ženska moč je najmogočnejša. Ampak ne v fizičnem smislu, to je moč srca, moč ljubezni. Vsaka ženska je svetloba in ljubezen – nikoli je ne smemo ugasniti v sebi in ne ena drugi. Povežimo se in zasijmo kot sonce, ustvarimo pravo žensko zavezništvo in videle boste, kako se nam bo življenje spremenilo na boljše.

Zato odeni se že danes v svojo lepo žensko energijo in opazuj, kako se spremeni svet okoli tebe. Opazuj, kako se spremenijo odnosi v službi, doma, v družbi… Enostavno ne bo več tenzije in borbe za prevlado, ampak ravnovesje, ki je ključno za harmonično delovanje in življenje. In za občutek sreče v tvojem srcu.

In ne pozabi:

Boginja si

Oznake :

Negovanje ženskosti, Osebna rast

Deli na :

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Ne prezri ...

O meni

Moje poslanstvo je v povezovanju žensk ter dvigovanju naše mogočne in hkrati nežne ženske energije. Menim, da je v življenju najbolj pomembno, da sledimo svojemu srcu in delamo tisto, kar je naša strast, nam prižge iskrice v očeh in s čimer lahko pomagamo tudi drugim.

Pridruži se naši čudoviti skupnosti in prejmi darilo

Želiš prejemati naše zgodbe za spodbudo, povezovanje, posebne ugodnosti, razvajanja, najave zanimivih dogodkov in še veliko tega, kar hrani žensko dušo?


Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Close Popup
Nastavitve shranjene!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Tehnični piškotki
Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Spletna trgovina
WooCommerce uporabljamo kot nakupovalni sistem. Za obdelavo vozička in naročila bosta shranjena 2 piškotka. Ti piškotki so strogo potrebni in jih ni mogoče izklopiti.
  • woocommerce_cart_hash
  • woocommerce_items_in_cart

Zavrni piškotke
Sprejmi piškotke
Open Privacy settings