SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji poslovanja spletne strani in spletne trgovine Boginja.si (www.boginja.si) določajo pogoje poslovanja, ki ga izvaja in upravlja podjetje Boginja si, svetovanje in izobraževanje, Jasna Kuštor, s.p. (v nadaljevanju ponudnik). Splošni pogoji poslovanja spletne strani in spletne trgovine Boginja.si (www.boginja.si) so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje. Z uporabo spletne strani in spletne trgovine Boginja si, se kot uporabnik strinjate, da ste seznanjeni s splošnimi pogoji poslovanja ter da se z njimi v celoti strinjate. Velja, da z oddajo naročila v spletni trgovini, v kakršni koli obliki v celoti sprejemate te splošne pogoje poslovanja.

Podatki o podjetju:
Boginja si, svetovanje in izobraževanje, Jasna Kuštor, s.p., Dalmatinova 1, Černelavci, 9000 Murska Sobota

Matična številka: 8582068000
Davčna številka: 38414511
Podjetje ni zavezanec za DDV.

Ustanovljeno pri AJPES, 11. 1. 2020, št.: 316-12-00149-2020/2

Kontaktni podatki:
info@boginja.si
041 925 176

Upravljalec spletne strani si pridržuje pravico do spremembe pogojev kadarkoli in brez vnaprejšnjega obvestila. Vse spremembe so zavezujoče za kupce od objave na spletni strani. V primeru, da se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da se iz spletne skupnosti odjavite.

POTEK NAKUPA

Ko uporabnik izbere želeni izdelek, ga prenese v košarico s klikom na gumb »Dodaj v košarico«. S klikom na gumb »Košarica« sistem izpiše povzetek oz. vsebino nakupovalne košarice. Tu lahko uporabnik spreminja količino artiklov, ki jih želi kupiti ali jih izbriše iz nakupovalne košarice. V tej rubriki lahko uporabnik uveljavlja tudi veljavne kupone in sicer z vpisom kode, ki jo najde na samem kuponu.

S klikom na gumb »Nadaljuj na blagajno« uporabnik nadaljuje z nakupom. Sistem uporabnika vpraša za naslov dostave in naslov plačila, ponudi pa tudi možnost spremembe naslova za dostavo in plačilo.      

Dostavo izvaja Pošta Slovenije in znaša 3,50 EUR za težje izdelke (knjiga, igra) ter 2,80 EUR za lažje izdelke (razglednice). Pri plačilu po povzetju uporabnik/kupec dodatno plača provizijo za prenos denarja, ki znaša 1,00 EUR.

NAČINI PLAČILA IN CENE

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

  • Plačilo po predračunu,
  • Plačilo s kreditno ali debetno kartico,
  • Plačilo po povzetju.

Vse cene izdelkov v trgovini so brez DDV, saj ponudnik na podlagi 1. odstavka 94. člena ZDDV-1 ni davčni zavezanec . Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. 

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo je bilo sprejeto). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

Akcijske ponudbe v spletni trgovini Boginja si so lahko dnevne, tedenske ali mesečne in se oblikujejo v odvisnosti od razpoložljive zaloge in povpraševanja po določenih artiklih. 

Po izbiri plačila je za nadaljevanje nakupa potrebno prebrati tudi »Splošne pogoje poslovanja« in v kolikor jih uporabnik sprejme, je potrebno odkljukati kvadratek, da se strinja s splošnimi pogoji poslovanja. 

S klikom na gumb »Kupite sedaj« uporabnik zaključi nakup.

DOBAVNI ROK

Za izdelke na zalogi je dobava 2-4 delovne dni. Za izdelke, ki jih nimamo na zalogi, vas obvestimo o točni dobavi. V primeru daljšega dobavnega roka, vas bomo o dobavnem roku obvestili po elektronski pošti ali pa po telefonu.

ODSTOP OD NAKUPA IN VRAČILO BLAGA

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) lahko naročeno blago, kupljeno po pogodbi na daljavo (kamor spada tudi nakup preko interneta), brez razloga vrnete. Zadošča, da nas najkasneje v 15 dneh obvestite na e-mail naslov info@boginja.si ali na Boginja si, Jasna Kuštor, s.p., Dalmatinova 1, Černelavci, 9000 Murska Sobota o odstopu od pogodbe, blago pa nam lahko vrnete v nadaljnjih 30 dneh.

Naslov za vračilo blaga prodajalcu je Boginja si, Jasna  Kuštor, s.p., Dalmatinova 1, Černelavci, 9000 Murska Sobota, Slovenija.

Blago je potrebno vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini. Možnost vračila ne velja za že uporabljene artikle. Blago mora biti obvezno vrnjeno v originalni embalaži. Morebitne stroške vračila krije kupec.

Kupec lahko ob vračilu zahteva vrnitev kupnine, ki mu jo prodajalec vrne na njegov transakcijski račun najkasneje v 15 dneh po prejemu obvestila o vračilu blaga oz. po prejemu vrnjenega blaga. V spletni trgovini Boginja si omogočamo tudi zamenjavo artikla.

Če je prišlo do poškodbe blaga med prevozom (zunanjost pošiljke), potem je potrebno takoj reklamirati pošiljko kurirju. Kurir bo na licu mesta sestavil reklamacijski zapisnik o poškodbi pošiljke. V primeru skritih poškodb pošiljke pa je prejemnik dolžan pisno obvestiti dostavno službo v reklamacijskem roku 7 dni, šteto od dneva prejema pošiljke dalje s pogojem, da predhodno z nami skupno ugotovimo, da je poškodba po našem mnenju nastala izključno v času, ko je bila pošiljka v posesti dostave.

VELJAVNOST PONUDBE

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Cene v spletni prodajalni se lahko spremenijo brez predhodega obvestila.

VARNOST

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil.

ODVEZA ODGOVORNOSTI

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

V podjetju Boginja si, svetovanje in izobraževanje, Jasna Kuštor, s.p., osebne podatke, pridobljene preko spletnih kontaktnih obrazcev ali drugih komunikacijskih kanalov, obdelujemo zaupno in zgolj za interno evidenco ter v skladu z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov in s Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR). Uporabljeni in obdelani so izključno za namen, zaradi katerega so bili poslani (t.j. izvedbi nakupa in dostave kupljenih izdelkov, priključitev k skupnosti Boginja.si, obveščanju o aktivnostih,ugodnostih in pošiljanju inspiracijskih ter ostalih koristnih vsebin).

Podjetje Boginja si, svetovanje in izobraževanje, Jasna Kuštor, s.p., se zavezuje, da podatki, ki bodo posredovani preko spletne strani in spletne trgovine ali na kakršenkoli drug način, ne bodo prodani, posojeni ali kakorkoli drugače posredovani tretjim osebam.

Vsi podatki bodo skrbno varovani pred izgubo, zlorabo, nepooblaščenim dostopom, razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem. Zavezujemo se k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam.

Zahtevate lahko izbris vaših osebnih podatkov. V primeru sporov ali želje po izbrisu podatkov, prosim pošljite email na info@boginja.si.

E-NOVICE

Uporabnik se strinja, da ga ob prijavi na e-novičke občasno obveščamo o novostih na strani, novostih v ponudbi, aktivnostih, inspiracijskih in drugih koristnih vsebinah ter ugodnostih. Ponudnik se obvezuje, da e-naslova uporabnika ne bo na noben način zlorabil ali posredoval tretji osebi. Uporabnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja novic.

PIŠKOTKI

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do medmrežja, da bi lahko prepoznavala posamezne naprave, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Piškotki so ključnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove prednostne izbire in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa učinkovitejše in prijaznejše. Piškotki pa so lahko uporabljeni tudi za sledenje uporabniku in oglaševalske namene.

Spletni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, se lahko obiskovalcu namestijo ob prvem obisku strani. Piškotki spletne analitike, naprednega oglaševanja, družabnih omrežij in drugi piškotki tretjih oseb pa se namestijo le s predhodno privolitvijo obiskovalca.

ONEMOGOČENJE PIŠKOTKOV

Uporabniki se lahko samostojno odločite, ali želite omogočiti uporabo piškotkov. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Informacije o nastavitvah za piškotke (za različne spletne brskalnike) so na voljo na spodnjih povezavah:

Če piškotke izključite, bodo nekatere možnosti spletne strani onemogočene.

AVTORSKE PRAVICE
© Copyright 2020 BOGINJA SI
Vsebine spletnih strani ni dovoljeno kopirati, razpečevati, spreminjati ali na kakršenkoli drug način reproducirati, razen v primeru pisnega soglasja.