Project Description

Pot do lepših misli

Vsak dan si vzami nekaj dragocenega časa, da se zares potopiš vase, v svoje občutke in svoje misli. Tvoje misli so tvoja realnost in tvoje življenje. Vse, kar si lahko zamisliš, lahko uresničiš in vse, kar živi v tvojih mislih, se udejanja v tvoji realnosti. Sama si kreatorka svojega življenja in sama ustvarjaš svoj vsakdan. Zato res skrbno izbiraj svoje misli. Vsakič, ko se znajdeš v vrtincu slabih misli, jih ozavesti, nato pa čimprej odpihni in nadomesti z lepimi, svežimi, svetlimi mislimi.

Pot do lepših misli

Zate imam eno kratko zanimivo nalogo, ki ti bo ob tem zelo pomagala.

Opazuj svoje misli skozi celoten dan od jutra do večera. Vzemi zvezek in na eno stran zapisuj vse negativne misli, ki se ti pojavijo, na drugo stran pa vse pozitivne misli v dnevu. To nalogo izvajaj en teden, nato pa  naredi analizo svojih pozitivnih in negativnih misli po dnevih. Videla boš, da od takrat, ko začneš budno spremljati svoje misli, začne število negativnih misli padati, število pozitivnih misli pa naraščati.

Sedaj pa pojdi skozi vse negativne misli in poglej, kolikokrat se ti ponavljajo ene in iste misli. Negativne misli, ki se ti največkrat pojavljajo, so najglobje zakopane v tebi in to so misli, ki te najbolj skrbijo. Sedaj pa realno premisli, kakšno korist imaš od tega, da takšne misli zasedajo tvoj sveti prostor in ustvarjajo tvojo realnost. A je kakšna možnost, da s tem, ko misliš te misli, prideš tudi do rešitve problema, ki te bremeni, ali pa so to zgolj misli, za katere nimaš prave rešitve? Žal se večina naših misli nanaša na našo preteklost ali na prihodnost, na katero pa nimamo pravega vpliva. Preteklosti ne moremo  spremeniti, prihodnost pa šele pride in smo zanjo odgovorni sami. A si res želiš, da bo tvoja prihodnost taka, kot so tvoje misli? Tudi tvoja sedanjost je plod tvojih misli in tvoj pogled na različne situacije v življenju je prav tako plod tvojih misli.

Tvoje misli kreirajo tvoje občutke, tako kot misliš, tako se boš tudi počutila. Kako se počutiš, ko prebereš negativne misli, ki si jih zapisala? In kako se počutiš, ko prebereš pozitivne? Podčrtaj si tiste pozitivne misli, ki te spravijo v najboljšo voljo, ki ti takoj  pričarajo nasmeh na obraz, te razvedrijo, pomirijo, oživijo, razveselijo. To so tvoje top misli. Poskrbi, da jih boš imela vedno nekje ob sebi in jih prebrala ali priklicala v misli vsakič, ko boš zapadla v negativno vzdušje ali ko boš ulovila kakšno negativno misel. Vse tiste negativne misli pa prečrtaj, raztrgaj, zažgi, naredi  karkoli, kar ti bo pomagalo, da se jih trajno znebiš, saj jih ne potrebuješ več. Misli lepe misli, ti sama si gospodarica svoje glave, zato jo dvigni pokončno in poskrbi, da bo polna svetlih misli, takih, ki ti dajejo tisti tvoj sijaj, iskrice v očeh in zadovoljstvo v srcu.